FASİAD, genç girişimcilere ufuk oluyor

Ordu Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği (FASİAD) Genç Girişimciler Grubu 'Yönetim Becerileri' konulu seminer düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, yeni bir dünyanın kurulduğunu ve bu yeni dünyada iş adamlarının yerini almak zorunda olduğuna dikkat çekildi.

Yaşar Bıyıklı, ?Bizim ülkemizde zengin madenler yok. Bugün Türkiye'nin tek kaynağı nüfusu olan sizlersiniz. Dünya hızlı ekonomik eksen değiştiriyor. Merkez Asya'ya doğru kayıyor. Göçler çok hızlı kentleşme meydana getiriyor. Dünyanın her yerinde orta sınıf hızla yükseliyor. Orta sınıfın talep ve beklentileri üretim ve ticaret yapısını çok köklü biçimde etkiliyor. Böyle bir dünyada ülke olarak bizim en büyük avantajımız girişimci bir yapıya sahip olan genç nüfusumuz? dedi.

Türkiye'nin bin yıllık bir fırsatı yakalamış olduğunu ve yapılan araştırmalarda Türkiye'nin 2100 yılında dünyanın 6. büyük ülkesi olacağının altını çizen Bıyıklı, ?Türkiye bu çağı var olan girişimci enerjisiyle aşacak. Elinde çantayla dünyanın bir ucundan diğer ucuna mal satan girişimciler bizi geleceğe taşıyacak.? diye konuştu.

Seminerin açılış konuşmasını yapan FASİAD Genç Girişimciler Grubu Başkanı Hasan Arıca da yeni kurulan grup ile ilgili şunları söyledi: ?FASİAD olarak genç iş adamlarımızın iş dünyasında daha aktif rol olmaları amacıyla derneğimiz bünyesinde 'FASİAD Genç Girişimciler Grubu'nu oluşturduk. Genç Girişimciler Grubu genç girişimciliği konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan kurul aynı zamanda genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kuruldu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber